Ik wil meedoen

Voordat je als docent mee kunt doen moet je weten of jouw school aan het project verbonden is als partnerschool of als geassocieerde partnerschool. Zie Euregio Mobility. De internationaliseringsmedewerker van jouw school kan je informeren welke afspraken hierover al gemaakt zijn met het projectmanagement. Mocht je via deze weg onvoldoende informatie krijgen dan kan je altijd met Kerstin Minke contact opnemen.

Ik ben docent van een partnerschool

Je kunt dan deelnemen aan: een uitwisseling met een Duitse school, een Pilottandem, aan Job Shadowing met een Duitse collega, een Platformbijeenkomst, een Branche event of een Workshop voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt.

In alle gevallen neem je hierover contact op met de medewerker internationalisering van jouw school. Deze kan je verder helpen met je vervolgstappen en beslist uiteindelijk of je mee kan doen.

Ik ben docent van een geassocieerde partnerschool:

Je kunt dan deelnemen aan: een uitwisseling met een Duitse school, een Platformbijeenkomst bijwonen, een Branche event of aan een Workshop voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt.

In alle gevallen neem je hierover contact op met de medewerker internationalisering van jouw school. Deze kan je verder helpen met je vervolgstappen en beslist uiteindelijk of je mee kan doen.

Platformbijeenkomst

Branche Events

Wij organiseren samen met onze platforms jaarlijks Branche Events. Wilt u weten welke events de komende tijd gepland staan? Wilt u meedoen met uw school of bedrijf? Neem dan contact met ons op.

 

Hieronder een greep uit eerdere Events:

Euregionale Verkoopwedstrijd

Deze wedstrijd bestaat uit een tweedaagse halve finale in Kalkar met verkooptrainingen van vakspecialisten en -docenten. De finale vindt plaats gedurende een dag in Stadthalle Kleef. Dit is een impressie van de halve finale in 2018.

Euregionale Mechatronicawedstrijd:

De Euregionale Mechatronicawedstrijd voor mbo-leerlingen uit Nederland en Duitsland in de grensstreek vindt plaats in Kalkar. Gedurende twee dagen strijden Duits-Nederlandse buddy's met elkaar om tien technische opdrachten als beste uit te voeren. Een impressie van deze techniekchallenge in 2018.

Euregionale Gastronomiewedstrijd

Deze wedstrijd vond in 2019 voor het eerst plaats op de gastronomievakbeurs in Kalkar: Gastrotek. Gedurende twee dagen bereidden Duits-Nederlandse teams gerechten op de beursvloer. Voor deelname kunt u contact opnemen met ons.

Euregionale Logistiekwedstrijden

Deze wedstrijden vinden met Duits-Nederlandse teams op twee niveaus plaats gedurende twee dagen op de Logistieke vakbeurs in Messe Kalkar. Niveau 3 voltooit een parcours met uitdagende opdrachten, niveau 4 bereidt een logistiek plan voor van een casus uit de praktijk. Voor deelname kunt u contact opnemen met ons.

Agenda

Contact

Project Euregio Mobility

Leadpartner: ROC Nijmegen

 

Projectleider: Willem van Hees

Tel.nr.: 00 31 (0)6 15663632

Adres: Campusbaan 6 6512 BT  NIJMEGEN

Postadres: Postbus 6560 6503 GB  NIJMEGEN

Telefoon: +31 (0)6 48785492 (Kerstin Minke)

Adres: Campusbaan 6 6512 BT  NIJMEGEN
Postadres: Postbus 6560 6503 GB  NIJMEGEN
Telefoon: +31 (0)24 8904500