Ik werk al samen

Heeft u al eerder deelgenomen aan een uitwisseling?

Dan kunt u hier alles vinden wat u nodig heeft.

Ik ben docent van een partnerschool

Je kunt dan deelnemen aan: een uitwisseling met een Duitse school, een Pilottandem, aan Job Shadowing met een Duitse collega, een Platformbijeenkomst, een Branche event of een Workshop voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt.

In alle gevallen neem je hierover contact op met de medewerker internationalisering van jouw school. Deze kan je verder helpen met je vervolgstappen en beslist uiteindelijk of je mee kan doen.

Ik ben docent van een geassocieerde partnerschool:

Je kunt dan deelnemen aan: een uitwisseling met een Duitse school, een Platformbijeenkomst bijwonen, een Branche event of aan een Workshop voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt.

In alle gevallen neem je hierover contact op met de medewerker internationalisering van jouw school. Deze kan je verder helpen met je vervolgstappen en beslist uiteindelijk of je mee kan doen.

Platforms

Beroepenwedstrijden

Wij organiseren samen met onze platforms jaarlijks beroepenwedstrijden. Wilt u weten welke wedstrijden gepland staan dit jaar? Of wilt u meedoen met uw school? Neemt u gerust contact met ons op.

 

De volgende succesvolle wedstrijden hebben de afgelopen jaren plaatsgevonden:

Euregionale Verkoopwedstrijd

Deze wedstrijd bestaat uit een tweedaagse halve finale in Kalkar met verkooptrainingen van vakspecialisten en -docenten. De finale vindt plaats gedurende een dag in Stadthalle Kleef. Voor deelname kunt u contact opnemen met ons.

Euregionale Mechatronicawedstrijd:

Deze wedstrijd vindt met Duits-Nederlandse teams op twee niveaus plaats gedurende twee dagen op de Logistieke vakbeurs in Messe Kalkar. Niveau 3 voltooit een parcours met uitdagende opdrachten, niveau 4 bereidt een logistiek plan voor van een casus uit de praktijk. Voor deelname kunt u contact opnemen met ons.

Euregionale Gastronomiewedstrijd

Deze wedstrijd vindt gedurende twee dagen in Kalkar plaats en is een challenge van een tiental gecompliceerde technische opdrachten die Duits-Nederlandse buddies moeten oplossen.Voor deelname kunt u contact opnemen met ons.

4. Ik werk al samen

In 2019 organiseerden we deze wedstrijd voor het eerst. Op de horecavakbeurs in Messe Kalkar strijden vier Duits-Nederlandse teams met koks, banketbakkers, assistenten, hotelmannen en -vrouwen en obers om de eerste prijs. Voor deelname kunt u contact opnemen met ons.

Agenda

Contact

Project Ler(n)ende Euregio Taal verbindt

Leadpartner: ROC Nijmegen

 

Projectleider: Willem van Hees

Tel.nr.: 00 31 (0)6 15663632

Adres: Campusbaan 6 6512 BT  NIJMEGEN
Postadres: Postbus 6560 6503 GB  NIJMEGEN
Telefoon: +31 (0)24 8904500