Over Taal Verbindt

De Ler(n)ende Euregio is een samenwerkingsverband van scholen voor beroepsonderwijs, opleidingsbedrijven en de overheid in de Euregio Rijn Waal. In de afgelopen vijf en twintig jaar hebben we ons ontwikkeld tot een kennis- en expertisecentrum op het gebied van grensoverschrijdend middelbaar beroepsonderwijs. Wij maken werk van grensoverschrijdend leren door het stimuleren, begeleiden en organiseren van uitwisselingen, evenementen, projecten en stages. Studenten maken zo kennis met de beroepscultuur, taal en het onderwijssysteem van het buurland.

 

Sinds 1999 hebben wij talloze projecten uitgevoerd. Op dit moment nemen aan Nederlandse zijde mbo-instellingen in de provincies Gelderland, Noord-Brabant-Oost en Midden- en- Noord Limburg deel aan het project: Euregio Mobility . Voor dit project geldt dat aan Duitse zijde Berufskollegs van de Bezirksregierungen Münster en Düsseldorf deelnemen. Ons huidige project Euregio Mobility loopt van 14 januari 2023 tot 31 december 2026. Wij worden met Europese middelen gefinancierd (Interreg).

Ons team

Wij zijn een Duits-Nederlands team, gevestigd in Nijmegen en Duisburg. Onze missie is samen grenzen te doorbreken en vriendschappen op te bouwen.

Willem han Hees

Projectleider

Mirjam Meister

Projectmanager / scholenbegeleider

Duitsland

m.meister@stadt-duisburg.de

Anoushka van Bemmel

Communicatiemanager

a.vanbemmel@roc-nijmegen.nl

Alice van Dorp

Projectmanagement

Contactpersoon geassocieerde scholen

bildung@euregio-rmn.de

Luzie Seifert

Aspirant projectleider ROC Nijmegen

l.seifert@roc-nijmegen.nl

Nils Cleve

Projectmanagement

nils.cleve@brd.nrw.de

Jacob Hensums

Financieel medewerker

j.hensums@roc-nijmegen.nl 

 

Kerstin Minke

Projektmanagerin ROC Nijmegen

k.minke@roc-nijmegen.nl

Antje Semmelmann

Projectmanagement

Afdelingshoofd
antje.semmelmann@bezregmuenster.nrw.de

Anika Plettenberg

Projectmanager Duits in het mbo
a.plettenberg@roc-nijmegen.nl

Geschiedenis

Ons laatste Interreg project heette Taal Verbindt en liep van mei 2019 tot oktober 2022. Uitgezonderd deze laatste periode heeft het onderzoeksbureau KBA Nijmegen onze geschiedenis in kaart gebracht in een timeline. Klik op de button om deze in te zien:

Agenda

Contact

Leadpartner: ROC Nijmegen

Adres: Campusbaan 6 6512 BT NIJMEGEN
Postadres: Postbus 6560 6503 GB NIJMEGEN