Boodschap Burgemeester van Nijmegen voor leraren mbo: “Optimisme is een morele plicht”

Via onderstaande link kun je het volledige skypegesprek op You Tube volgen dat onze communicatiemedewerker Anoushka van Bemmel recentelijk heeft gevoerd met Burgemeester Bruls. In dit openhartige interview geeft hij antwoord op vragen zoals wat deze crisis met hem doet, waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en waar hij wakker van ligt. Een samenvatting:

Samenvatting Skype Podcast

Hij ziet dat er door de maatregelen ook veel sociaal en psychisch leed ontstaat en versterkt wordt. Als voorzitter van de burgemeesters van de Veiligheidsregio’s beklemtoont hij dat het vooral voor jongeren heel belangrijk is dat ze naar buiten kunnen om stoom af te blazen en om zich niet te isoleren.

Hij moedigt jongeren aan met de oproep zichzelf te verrassen door bijvoorbeeld contact te zoeken met mensen die ze al een tijd niet hebt gezien. Uiteraard binnen de regels van de 1,5 meter samenleving.
Hij heeft veel waardering voor de docenten die zichzelf hebben verrast door op heel korte termijn afstandsonderwijs te ontwikkelen. Door een optimistische bril op te zetten pak je eerder de kansen die voorbij komen dan wanneer je vooral focust op alle risico’s.

Anoushka van Bemmel heeft dit interview afgenomen om docenten te inspireren bij het maken van bewuste keuzes in hun carrière.